През последните години санирането на водопроводни и канализационни тръби с гъвкави пакери става все по-популярно в България.

Аква Джет 2011 предлага разнообразна гама пакери от водещия немски производител VETTER.

Частичното саниране на дефектирал тръбопровод става с платно от смола и стъклени влакна. Пакерът се облепва с това платно и се вкарва в тръбата до засегнатия участък.

На място платното се притиска под налягане към тръбата. По този начин смолата навлиза в пукнатините и в другите засегнати места и изстива. Налягането в пакера се изпуска и същия може да бъде изваден от тръбопровода.

 

Гъвкави пакери - възможното решение

 • За тръби с диаметри от Ø150 до Ø 600
 • Изключителна гъвкавост
 • Водачи с пружиниращо действие
 • Водач с форма на подкова гарантира преход и през  разместени участъци

Гъвкавите пакери на VETTER са решението, когато става въпрос за саниране на канализация. Те са изработени от гумено тяло, което е вулканизирано върху метални глави. Маркучът от вътрешната страна прави възможно изтичането на вода по време на санирането. Отворения предпазен куплунг със щифт не позволява неволно откачане. В следствие на гъвкавата си конструкция пакера може лесно да бъде вкаран през люк и да се инсталира в повредената тръба.

Водачът има леко пружинно действие и според диаметъра на тръбата може да бъде настроен. Подковообразната форма позволява преминаване и през разместени участъци. Колелата са под ъгъл от 120°, което гарантира лесно преминаване.

Пакерите за саниране на VETTER са изработени в 4 големини за тръби от 150 мм до 600 мм и са с дължини до 4 м.

Къси пакери - бързото „умно“ решение

 • За тръби от  Ø150 до Ø 600
 • Настройващи се водачи с пружинно действие
 • Тяло от PE и ниско тегло
 • Водачи с форма на подкова гарантират преминаването и през разместени участъци

Късите пакери за саниране на VETTER са за канали с диаметър до 600 мм.
Състоят се от сменяема гумена обвивка и сърцевина от РЕ с преход, който гарантира преминаването на вода по време на санирането. Отвореният куплунг със щифт предотвратява неволно откачане.

Водачът има леко пружиниращо действие и според диаметъра на тръбата може да бъде напаснат. Подковообразната форма позволява преминаване и през разместени участъци. Колелата са под ъгъл от 120°, което гарантира стабилност и предотвратява обръщане по време на санирането в тръбата.

Късите пакери на VETTER са изработени в 5 големини за тръби от 150 мм до 600 мм.

 

 Пакери за сградни отклонения - интелигентно решение, което пести пари

 • За тръби от Ø 80 до Ø 200
 • Изключително гъвкави
 • Сменяеми глави
 • Конструкцията гарантира много добро огъване и проходимост

Пакерите за сградни отклонения на VETTER са оптималното решение за саниране на тръби с по-малки диаметри или специално тръбни отклонения в сгради. Гъвкавата конструкция гарантира изключително добро огъване и лесна работа. Това прави използването им лесно и пестене на ценно време. Отворения предпазен куплунг предпазва от неволно откачане. Главите са монтирани върху пакера и не са вулканизирани. Така те могат да се сменят и да се използват наново. Това дава предимство при оперирането, пестене на ресурси и средства.

Пакерите за сградни отклонения се предлагат в 3 големини от 80 - 200 мм и с дължини до 4 м.