От столетия URA­CA е водеща компания в конструирането и производството на висококачествени бутални помпи за високо налягане – осцилиращи помпи за транспортиране на флуиди с различна консистенция, вискозитет и температура.

От столетия буталните помпи на URA­CA се доказват при тежки условия на работа в индустрията и 24 часов работен режим.

Независимо дали става въпрос за индустриално приложение в производствен процес  или за индустриално почистване – всяко решение може да убеди технически и ефективно само тогава, когато помпата за високо налягане, която е сърцето на инсталацията, е от най-високо качество.


Изживейте 3D-анимацията на живо на адрес: http://www.uraca.de/ueber-uraca/das-herz.html

 

БУТАЛО

ВБуталосички помпи URACA се базират на принципа на осцилиращо транспортиране с плунжери (изтласкващи бутала). Обратно на центробежните помпи, буталните могат да постигнат много по-високи налягания при значително по-високо КПД.

URA­CA използва от три до пет бутала според големината, конструкцията, теглото и типа на помпата.
ЗАДВИЖВАНЕ

ЗадвижванеВсяко задвижване при URA­CA е базирано за безкомпромисно  24-часово индустриално приложение.

Помпите работят  на географски ширини от северния полюс до тропическия и се задвижват електрически, хидравлично или с дизелов двигател. Едни от най-важните особености са високата надеждност на есплоатация и дългия живот на помпата много над средните нива. За да бъдат постигнати тези нива на качество, производството на задвижването се осъществява в завода, с изключение на коляновия вал.

URA­CA има широка програма от задвижвания, които отговарят оптимално на всяко приложение на помпите – както компактни задвижвания за мобилно приложение, така и екстремно обемни задвижвания за големи помпи.

 

САЛНИК

СалникВ зависимост от различните възможности на приложение на помпите, салниците и уплътненията се изработват според спецификата на съответните флуиди. С една оптимално проектирана конструкция могат да се транспортират почти всякакви флуиди: масла, емулсии, вода, течни газове, абразивни и агресивни флуиди.

Колкото по-взискателен е флуида, толкова по-сложен е салника – например - с интегрирани спомагателни системи като подгряване, охлаждане, синхронно впръскване за промиване или блокиране.

 

 

ТРАНСМИСИЯ

ЦТрансмисияялата трансмисия е от особено важна компетенция за URA­CA. В трансмисията се намират всички части, които са в съприкосновение с флуида и всички функции.

Една произведена като единична бройка трансмисия може да поеме много по-високи натоварвания и да изпълни много функции в сравнително тясно пространство – двете изисквания за компактна високопроизводителна помпа.

Според флуида трансмисиите се изработват от оливка или неръждаема стомана в различни форми.

 
КЛАПАННО ТЯЛО

Клапаните са част от конструкцията на буталните помпи. При конструктивното проектиране под внимание се взимат качествата на флуида. За да се покрият всички възможни приложения, помпите на URA­CA имат различни варианти и различни концепции. Всички обаче впечатляват с високото си КПД, малко износване и лесна техническа поддръжка.