По-голяма производителност за мобилните водобластиращи машини!

Новата водобластираща машина с високо налягане JetPower 180 има възможност за едновременно използване на един или повече консуматори и предлага значително по-голяма производителност при същата компактна конструкция.

С новия и лесен за управление пулт със специална интегрирана защита от УРАКА -Safety Monitoring- се гарантира безопасната експлоатация на машината. Мобилното шаси позволява транспортирането  и с МПС.

Висока производителност

JetPower 180 представлява нова разработка на серията машини  JetPower на немския производител УРАКА и гарантира максимална производителност навсякъде и по всяко време. Компактната конструкция на помпа (тип KD724), директно свързания 180 kW-тов дизелов мотор (240 PS) и интегрираната бустерна помпа гарантират големи резерви производителна мощност и при най-тежките условия на работа. По този начин е постигната една изключително устойчива на атмосферни условия, но олекотена конструкция. Машината  JetPower 180 се предлага в 6-те стандартни степени на работно налягане. Те гарантират дебити от 104 л/мин при 800 бара до 28 л/мин при 2.800 бара. При това регулирането на налягане и дебит може да стане съвсем плавно. Помпата, като основен елемент на машината, е стабилна и не се влияе от замърсена вода, което не усложнява работата с използване на филтри при лошо качество на водата.

Гъвкавост в приложението

Машината JetPower 180 е пригодена за транспортиране от МПС благодарение на двуосната рама с куплунг и тегло от 3.000 кг. Това я прави особено удобна за използването и на строителни обекти. Шумоизолиращият капак има големи и повдигащи се врати, които правят лесен достъпа, така че обслужването и поддръжката не затрудняват оператора. По желание машината може да има и стационарно изпънение.
Освен това, машината има възможности за свързване на различни консуматори. Така например, без проблем може да се работи с пистолети, ланцети, уреди за повърхностно почистване или да се свърже уреда Multi Gun Unit, който позволява едновременна работа на няколко консуматора. Със специална почистваща екипировка могат да се изпълняват сложни задачи при саниране в строителството, премахване на лакови покрития, ръжда, почистване на повърхности или на топлообменници.

Ефективност и техническа безопасност

Напасването на бластиращата машина към съответните условия на приложение и към използваната почистваща екипировка се осъществява от JetPower Control с интегрираната защитна концепция „URACA Safety Monitoring” съгласно стандарта DIN ISO 13849 PLd. Всички функции за управление и контрол се задават в менюто с точен текст и на различни езици. Управлението разпознава само командите и позволява точното използване на машината.
Както при по-малките водобластиращи машини JetPower 125 kW (170 HP) и при този по-висок клас - 180 kW (240 HP) се използват мебранно управляемите предпазни работни клапани за централното превключване. В този плавно задействащ се клапан са интегрирани всички функции, които до сега са се изпълнявали от отделни защитни, комутационни и консуматорни спирателни клапани. Чрез електронното регулиране, предпазителя на работния клапан автоматично се напасва към избраното работно налягане. Това означава, че при претоварване, например при неправилно подбрани дюзи, ще се стигне единствено до малко повишаване на налягането и натоварване на системата. По такъв начин отпада необходимостта от използавне на скъпо струващи берстови шайби. Друго предимство е и факта, че управлението на всички варианти на машината JetPower  – както при 180 kW-вите (240 HP) така и при 125 kW-вите (170 HP) е единтично.
180 kW-вите (240 HP) дизелови мотори са с водно охлаждане. Моторът е конструиран така, че да има достатъчно резрва мощност. Това позволява сигурното му и неограничено използване и при екстремни климатични условия – например при високи температури или на големи височини. Международното позициониране и сервизна мрежа на производителя на моторите гарантира безпроблемно обслужване, дори и в най-отдалечени места по света