URACA разширява продуктовата си гама, като придобива DYNAJET: Синергия в техниката за почистване с вода под високо налягане.

URACA GmbH & Co. KG е придобила DYNAJET GmbH на 24 септември. Придобиването означава  една добра Win-Win ситуация и за двете компании: "Продуктовите ни портфейли се допълват перфектно", казва Гюнтер Щьор, управляващ директор на URACA GmbH & Co. KG. Заедно двете дружества налагат нов стандарт и предлагат продуктова гама от мобилни машини от 150 бара до високотехнологични системи за ултрависоко налягане. "По този начин създаваме допълнителни предпоставки за дългосрочен успех на пазара ", допълва Щьор.

Производствените площадки на URACA и DYNAJET са в една област - Баден-Вюртемберг, а компаниите си сътрудничат от доста време. DYNAJET инсталира висококачествените бутални помпи URACA в своите почистващи машини. Гюнтер Щьор е уверен: "С DYNAJET получаваме висококачествен конструктор и производител на водобластиращи машини в професионалния сегмент. С това ние разширяваме стратегически и последователно нашето текущо портфолио от продукти и услуги."

DYNAJET остава в портфолиото на URACA като независима марка. Служителите на DYNAJET ще продължат да работят и в бъдеще. Седалището на компанията в Нюртинген разработва и произвежда доказаните агрегати за високо налягане, но сега клиентите ще могат да се възползват от компетенциите и на двете компании. Андреас Фелман, управляващ директор на DYNAJET, е изключително доволен: "Чрез URACA DYNAJET получава огромнен потенциал в развоен и иновационен аспект.  Това ще даде на нашите клиенти възможността да използват една разширена продуктова гама, както и възможности за нови приложения. "

С придобиването на Dynajet, германския производител на помпи с 125 годишна история разширява пазарната си позиция. DYNAJET, основана през 2001 г., разработва професионални  почистващи агрегати за високо налягане и аксесоари с приложение в  множество отрасли. Гамата произвеждани машини обхваща работни налягания от 150 до 3000 бара. Агрегатите DYNAJET  дават възможност за универсалното им приложение в сектори, като строителство, саниране, общини, фирми, предлагащи почистващи услуги, корабостроителници, селско и горско стопанство. Седалището на DYNAJET от 2013 г. насам е в Нюртинген, близо до Щутгарт.

URACA е основана през 1893 г. в Бад Урах. Към момента в компанията работят около 330 души, включително 21 обучаващи се. Оборотът възлиза на приблизително 70 млн. евро, като износа възлиза на над 70%. Помпите на URACA се използват в почти всички сектори, но най-вече в химическата или нефтохимическата промишленост, както  и в тежката промишленост. Основният фокус на бизнес дейностите на URACA е проектиране и производство на бутални помпи с високо налягане и помпени агрегати с работно налягане до 3,000 бара и мощност до 2,600 kW, както и на сложни системи за почистване под високо налягане

Повече информация на:
www.uraca.de
www.dynajet.de