За осигуряване на добра техническа поддръжка и безпроблемно обслужване на помпените агрегати, в края на месец октомври сервизните специалисти на Аква Джет посетиха URACA (Германия) и участваха в организираното от немската компания седмично обучение. Така на място екипа ни можа да се запознае с нововъведенията и спецификата на сервизното обслужване на новите модели високонапорни плунжерни помпи.

От 1893 година URACA е водеща в конструирането и производството на висококачествени индустриални плунжерни помпи за високо налягане, високонапорна водна технология и процесна техника. Там, където флуидите трябва да бъдат транспортирани под високо налягане, помпите на УРАКА се справят перфектно. Всяко решение може да убеди технически или икономически само тогава, когато помпата, която е сърцето на инсталацията, е от високо качество. Този месец компанията чества своя 125 юбилей.

Присъстващите на обучението се запознаха с нововъведенията в продуктовата гама на URACA. В портфолиото на фирмата вече присъстват нови модели помпи, които гарантират ниска консумация на енергия и минимално износване в следствие високо механична ефективност на помпената конструкция. Отделено беше особено внимание на цялата гама помпи за почистване на канализация, с които фирмата е утвърдена като лидер в световен мащаб.   

По време на практическата част на обучението участниците имаха възможност да отремонтират на практика различни модели помпи, клапани и да получат ценни съвети от немските специалисти. В този формат се проведоха и специализирани дискусии. Присъстващите задаваха конкретни въпроси от професионалната си практика и получаваха подробни и нагледни решения, тъй като всеки проблем е индивидуален, а немските експерт имат изключително богат опит от практиката през годините.

Получените нови сертификати ни дават увереността, че предлаганото от нас сервизно обслужване е на високо ниво. Клиентите ни могат да разчитат на бързо и надеждно техническо обслужване, както и да заявят своя абонамент при нас. Съвсем скоро ще разполагаме с мобилна работилница, която да бъде на място при всеки възникнал проблем. Така времето за ремонт и разходите, свързани с транспортиране на детайлите, ще бъдат оптимизирани. И още един важен акцент – клиентите ни могат да получат оригинални резервни части за своите помпи и агрегати, независимо от годината на производство, а това означава и удължаване продължителността на експлоатация на машините.